Golf. Das Auto

 2013.09.30. 20:33

1974 óta gyártják, a hetedik szériánál tart, ez alatt az idő alatt több mint 29 millió darabot gyártottak belőle. Golftalálkoztunk!

Golf4.jpg

Az ősz beköszöntével egyre nagyobb izgalom lesz úrrá a Golf tulajokon és mindazokon, akik szeretik a Golfokat. A Volkswagen gondozásában létrejött találkozó célja a Volkswagen közösség összekovácsolása. Szeptember 21-én megrendezésre került immáron második alkalommal a tavaly olyan nagy sikert aratott Golf-találkozó. A sok kiállító és betétprogram mellett itt ismerkedhetett meg a magyar közönség az új Golf GTI és Variant modellekkel. A tavalyi találkozó annak ellenére nem volt rossz, hogy az első volt a sorban, az idei viszont minden tekintetben felülmúlta a tavalyit. Aki kiállítónak szeretett volna jelentkezni, már nyár közepén megtehette, majd izgatottan várhatott az e-mailre, amelyből kiderült, hogy beválasztották-e a 300 szerencsés közé, akik a paddockban parkolhatnak (mint kiállítók egy kört is megtehettek délután a pályán), avagy nem. A felhozatal sokszínű volt. Egyes Golftól a hetesig mindegyik generáció képviseltette magát. A tavalyival ellentétben, most a pályán is volt mozgolódás a Volkswagen Castrol Cup-nak -amely egy 7 fordulós lengyel kupasorozat, átalakított VI-os Golf GTI-vel- és az előzetesen regisztrált Golfok futamainak köszönhetően. 

Castrolcup.jpg

A Continental vezetéstechnikai pályán regisztráció után többféle gumiabroncsot lehetett kipróbálni, illetve a gumigyártás rejtelmeibe leshettünk be. Sőt ez még nem minden! Saját mintázatú gumit (no nem egy egész abroncsot) lehetett készíteni. A kicsik pedig készségfejlesztő játékokkal, kapuba rúgással és KRESZ parkkal tesztelhették rátermettségüket.
A látogatók részére fenntartott parkolóban lévő Golfok egy sikeres Guiness-rekord kísérlet résztvevői voltak. 534 darab Golf-ból raktunk ki egy Golf-feliratot!!! 

Golf1.jpg

A boxokban VW shop, történeti kiállítások voltak és több, a VW-hez köthető cég is képviseltette magát. Volt gyorsszerviz, Clever Repair bemutató, Castrol autó szimulátor, autóátépítés egy nap alatt és még sok minden. A boxok fölött vendéglátóegységek, játszóház, sőt még fodrász is volt. 

Este elérkezett a nap fénypontja, a tombola sorsolása. Motorolajat lehetett nyerni a Castrol jóvoltából, illetve vásárlási utalványt a Continental felajánlásával. A fődíj előtt egy bicikli került kisorsolásra 300000 forint értékben. A fődíj pedig stílszerűen egy kettes Golf volt, nagyon patika állapotban. A nyeremények száma csökkent a tavalyihoz képest, viszont értékük sokszorozódott. Valószínűleg jövőre is sietni kell, hiszen tavaly az első 5000, idén viszont csak az első 2500 látogató kapott tombolát és a tavalyival ellentétben egy ember csak egy tombolát vehetett nagy bánatunkra.

Golf2.jpg

Nagyon sok volt a program, a látnivaló. Egy nap szinte nem is elég, ha az ember mindenre nyitott és szeretne is mindent kipróbálni. A Golf-találkozó nagyszerű módja annak, hogy egy szombati napon kiruccanjunk haverokkal, családdal a Hungaroringre, hiszen kicsik, nagyok, férfiak és nők megtalálják a kedvükre való programot. A beugró 200 forint. Ha választani kellene egy doboz sör és a Golf-találkozó között, mindannyiszor a találkozót választanám. Aki nem volt azért, aki volt azért jöjjön el legközelebb. Nem utolsó sorban az ingyen stand up comedy miatt, amit idén is KAP, azaz Kovács András Péter személyében kapott meg a közönség. Gyertek el Ti is, hiszen Golftalálkozni jó!

Golf3.jpg

Címkék: Hungaroring Volkswagen VW Golf Golf-találkozó

A bejegyzés trackback címe:

https://kozhir.blog.hu/api/trackback/id/tr885541756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása