Ismét új járattal bővült a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kínálata. Az utasok már Párizs harmadik nagy repterére, Orly-ra is eljuthatnak a magyar fővárosból. Az ünnepélyes járatnyitóra április 29-én került sor, a Transavia France Boeing 737-800 típusú gépét a tűzoltók a hagyományokhoz híven diadalív-vízsugárral, a személyzetet pedig a Budapest Airport vezetői francia croissant alakú tortával köszöntötték. Jost Lammers, a repülőtér vezérigazgatója, Hervé Kozar, a Transavia kereskedelmi igazgatója, és a repülőgép kapitánya együtt vágták el a járatnyitást szimbolizáló szalagot.

            A vadonatúj, alitransavia.jpgg egy hónapos Boeing már az új kialakítású Sky belső térrel készült. Az újfajta belső LED fényekkel és nagyobb tároló rekeszekkel teszi hangulatosabbá és kényelmesebbé az utazást. A 737-es a világ legnépszerűbb közepes hatótávolságú, keskenytörzsű utasszállítójának számít, a kereskedelmi célú repülőgépek közül ebből a típusból gyártották a legtöbbet, sikere már több, mint ötven éve töretlen.

            A járatnyitót sajtótájékoztató követett. „Különösen fontos az új járat a Budapest Airport számára, hiszen Párizs a második legnagyobb forgalmú útvonal Budapestről, ahogy a francia főváros is Európa egyik meghatározó pénzügyi, gazdasági és kulturális központja.” – jelentette ki Jost Lammers. A Budapest Airport vezérigazgatója hozzáfűzte: „A Transavia járatának elindítása újabb lökést adhat a Párizs és Budapest közötti forgalomnak, mostantól immár négy légitársaság és három párizsi repülőtér közül választhatnak a budapesti utasok.”

            „Budapest az egyik legfontosabb, perspektivikus piac a számunkra, amit az is jelez, hogy már az első járatokra 90 % körüli a foglalások aránya.” – mondta el Hervé Kozar, aki a járattal érkezett Magyarországra. A Transavia kereskedelmi igazgatója hangsúlyozta: „Hosszú távú terveink vannak Budapesten, mi nem fogjuk egyik évben elindítani, majd megszüntetni a járatunkat a következőben. Ellenkezőleg: csak az idén 19 új járatot indítottunk el és a következő évek mindegyikében 30 %-os fejlődéssel számolunk.”

Címkék: repülő

A bejegyzés trackback címe:

https://kozhir.blog.hu/api/trackback/id/tr916128940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása