kut_ejsz.jpgEzzel a Szerb Antal idézettel nyitja meg újra kapuit előttünk a Kutatók Éjszakája, mely országszerte várja érdeklődőit kortól és nemtől függetlenül szeptember 27-én délutántól egészen hajnalig.

Számunkra a legideálisabb, ha nem kell messzire mennünk, így a BME kapuin belül is nagyon jól megtalálhatjuk számításunkat, akármerre is kezd el szárnyalni a képzeletünk.

Elmehettek a szélcsatornába, ha tavaly nem sikerült bejutni, megnézhetitek, hogyan készülnek kötött könyveink, melyekből annyi mindent megtanulhatunk. Láthattok robotbemutatót, ha a KUKA nem volt elég, kerülhettek két tűz közé, ha a DCS épületet választjátok. De ha nem volt túl sok még a közlekedésből, elmehettek szimulátorozni a Bosch beágyazott rendszerek laborba, vagy választhatjátok a J épület programjait, ahol az autózás és a repülés szerelmesei is belevethetik magukat a kutatás gyönyöreibe. Aki csak kicsit is odafigyelt néhány szabadon választható tárgy óráin, az érdekesnek találhatja a T épület előadásait, ahol az agy, az elme kutatása kerül előtérbe, ha pedig soha egy ilyen tárgyat sem hallgattatok végig, azért lehet érdemes beülni, hiszen számtalan olyan dologra kaphattok választ, amin olykor egy-egy unalmas percetekben elmerengtek, de nem igazán jöttök rá a titok nyitjára…

 

Tulajdonképpen nem az számít igazán, hogy hova és melyik előadásra, kísérletre, bemutatóra ültök be, hanem az, hogy elmentek, ott vagytok, és adtok magatoknak esélyt arra, hogy olyat lássatok, amit ezelőtt még soha. Ha nem lesztek éppen Budapesten, számos más vidéki nagyvárosban is rendezvények tucatjai várnak rátok. Nem hiszem, hogy bármelyik programról csalódottan jönnétek ki, úgyhogy ideje az éven először lemondani a péntek esti buliról, és elmenni a Kutatók Éjszakájára. Ez is buli lesz. De még milyen buli! Csak kicsit másabb, mint amihez hozzászoktunk.

 

További információért és az esetlegesen szükséges regisztrációért látogassatok el a www.kutatokejszakaja.hu/2013/ weboldalra, és böngésszetek kedvetekre!

Címkék: ajánló program kutatók éjszakája

A bejegyzés trackback címe:

https://kozhir.blog.hu/api/trackback/id/tr395528588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása