Újra jár a fényvillamos

 2012.12.10. 05:34

feny_villamos_belyeg.jpgVasárnap délután újra felöltötte fényruháját a BKV nosztalgia UV-szerelvénye. Immáron negyedik alkalommal telhet el a fővárosiak adventje eme rendkívül szép járművön.

Az idei fényvillamos három viszonylaton is közlekedik. A hétköznapokon Európa hetedik legszebb villamosvonalán, a 2A-son jár a Boráros tér és a Jászai Mari tér között, végig a Duna pesti rakpartján. A hétvégéken a kiskörút, a Bartók Béla út és a Fehérvári úté a főszerep, ugyanis Budafok, városháztér és a Deák Ferenc tér között 47-es jelzéssel ingázik a villamos. A két ünnep közt a járat meglátogatja a Duna budai rakpartját is, ekkor 19-esként fog közlekedni.

feny_villamos_1_blog.jpg

A kétkocsis UV-szerelvényen 3500 méternyi fényfüzéren, összesen 39 200 fehér és kék LED világít, valamint az utasteret is karácsonyi dekoráció borítja.

A járat normál díjszabás mellett vehető igénybe. December 24-én, Szenteste, valamint december 31-én Szilveszterkor a különleges villamos nem közlekedik.

A vállalkozó kedvű utasokat a BKK egy különleges éjszakai csavargásra hívja. December 14-én Buda legszebb villamossínen elérhető pontjait, azaz Hűvösvölgyet, Farkasrétet, Kamaraerdőt tekinthetik meg az érdeklődők, még december 21-én a Pesti oldalon barangol a villamos, nevezetesen Pesterzsébet, Kispest és Pestszentlőrinc áll az útitervben. A kirándulni vágyók részére a villamosra váltott jegy ára 800 forint, melyet a helyszínen kell fizetni.

feny_villamos_2_blog.jpg

December 15-én és 28-án a fotósok kívánsága teljesül. December 15-én és 28-án a Széll Kálmán térről 22 órakor egy öt-hatórás menet veszi kezdetét a budapesti éjszakában, sok-sok megállóval a fővárosi vaspálya legkülönlegesebb pontjain. A túrák díja 2000 forint. A szervezők ajánlják a meleg öltözetet, ugyanis a villamoson nincs fűtés.

További részletek és menetrend a BKK weboldalán.

Címkék: ajánló bkv program nosztalgia villamos bkk

A bejegyzés trackback címe:

https://kozhir.blog.hu/api/trackback/id/tr584957148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása