mav_godollo_p+r_01_k.jpg2012. június 26-án dr. Gémes György, Gödöllő polgármestere, és Pál László, a MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettese ünnepélyes keretek között felavatta a vasútállomás mellett újonnan kialakított parkolókat és kerékpártárolókat. A 130 millió forintos beruházás az Európai Unió 90%-os támogatásával valósult meg, a projekthez szükséges önrészt pedig Gödöllő városa állta.

A most átadott létesítmények egy korábban kihasználatlanul álló, majd' 3800 négyzetméteres területen épültek: a fedett, 105 férőhelyes B+R parkoló a volt raktárépületben, a 124 járművet befogadni képes P+R parkoló pedig a hozzá tartozó rakodótéren. A megvalósítás során törekedtek az ergonómia szempontjainak szem előtt tartására is: az autós parkolóhelyek közül 4, a biciklisek közül 6 akadálymentesített (bármit is jelentsen ez az utóbbi esetében), továbbá gondoltak a „speciális” kerékpárokra is: összesen 12 db tandem, gyerek utánfutós stb. bringa elhelyezésére van mód. A tároló létjogosultságát bizonyítandó, a polgármester és stábja kétkerekűeken érkezett - egy kissé megkésve - a sajtótájékoztatóra; a késedelem oka pedig nem más volt, mint e sorok írójának sátoraljaújhelyi sebesvonata miatt leengedett sorompó (na lám, a MÁV és közlekkarosok együtt még egy polgármestert is fel tudnak tartóztatni, ha akarnak... ;) ). A sorompóra reflektálva Gémesi György megjegyezte: szeretnék, ha a következő fejlesztés keretében egy közúti felüljáró, és egy, a HÉV-vel közös új állomásépület is megépülne.

mav_godollo_p+r_01_n.jpg

A sajtótájékoztató helyszíne az új kerékpártároló volt.

mav_godollo_p+r_03_n.jpg

Dr. Gémes György, Gödöllő polgármestere kerékpárral érkezett.

A projekt részét képezte a terület közvilágításának és térfigyelő kamerás rendszerének kiépítése is, amitől a közbiztonság javulását, és a lopások megakadályozását várják (sajnos ezt műegyetemi tapasztalataink nem támasztják alá...). A tereprendezés során kialakítottak egy jelentős zöldterületet is, és a közeli jövőben befejezik a pihenő-teakonyha-mosdó egység építését, így téve otthonossá a helyet.

mav_godollo_p+r_06_n.jpg

Pál László és dr. Gémes György beszéde nyitotta meg az átadást

Pál László beszédében kiemelte, hogy ezen új létesítmények mintaként szolgálhatnak, ugyanis országszerte rengeteg a gödöllőihez hasonló, nagy fejlesztési potenciállal rendelkező, használaton kívüli raktárépület található az állomások környezetében. A vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta: a MÁV új vezetése célul tűzte ki egy valódi közösségi közlekedés megteremtését is, ahol a vasutat nem szükséges rosszként, hanem a létező legjobb megoldásként definiálják majd az utazók.



mav_godollo_p+r_07_n.jpg
Az ünnepélyes szalagvágás

mav_godollo_p+r_10_n.jpg
Pohárköszöntő a királyi váróban.

Címkék: máv bicikli máv start

A bejegyzés trackback címe:

https://kozhir.blog.hu/api/trackback/id/tr254613609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása