Retró KRESZ = POLIKRESZ

 2012.09.26. 12:48

Néha visszasírom ezeket a napokat. Ma, ha KRESZ vizsgára készülök, a számítógép előtt ülök, a vizsgán meg steril monitoron monoton ütemben nyomogatom a kijelzőt, Bezzeg amikor én még nem is éltem! Akkor még volt anyag és kreativitás a feladatokban. És nem kellett hozzá szuper számítógép, csak egy kis papír, műanyag, és egy 9V-os elem. Ez a Polikresz II. kiadása.

Az Országos Közlekedésbiztonsági Tanács által jóváhagyott gyakorló programot a 70-es évek közepén adták ki, az akkori közlekedési ismeretek elsajátításhoz.

Maga a "játék" egy egyszerű elektronikai áramkör, és ha zárjuk, két lámpa gyulladhat ki: Piros vagy zöld. A lapok a lyukkártyához hasonlóan néhol hiányosak, és a megfelelő válasz a megfelelő pont fölött van. Nem is kell ennél több, tökéletesen működik.

A készletben hatvan különböző forgalmi szituációval találkozunk, amely széles skálán mutatja be az előforduló közlekedési helyzeteket. Igaz, hogy ma már a villamos ritkán találkozik földútról érkező lovaskocsival, és a kerékpárút sem ugyan olyan, mint manapság, de legalább a jobb kéz szabály még a régi.

Te mit választanál?

A játék lelke: 9V, 2 lámpa

Az utolsó kérdés

Ezzel a bejegyzéssel indult útjára a Közlekedési játékok rovat! Ha van még ehhez hasonló régi játékod, autóskártyád, Matchboxod, esetleg Lego kombájnod, írj nekünk, és meséld el a történetét!

Címkék: autó nosztalgia érdekesség

A bejegyzés trackback címe:

https://kozhir.blog.hu/api/trackback/id/tr124803864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

v2peti 2016.02.28. 23:53:37

Nekem Polikresz III. volt, abban egy mutató volt, aminek mágnes volt az alján.
Ilyen táblás formátumban a Vágó István: fele sem igaz, című játéka volt meg.
süti beállítások módosítása