angyal3_blog.jpgLegyél Angyal Te is!

Ezzel a felszólítással hívta életre 2011-ben a BME Önkéntes Nap szervezőgárdája a Műegyetem angyalait. A tavalyi évben, június 10-én több mint 1000 hallgató döntött úgy, hogy kesztyűt húz, szemeteszsákot, valamint ecsetet ragad és részt vesz ezen a különleges programon. Önzetlen segítségükkel számtalan köztér tisztult meg, eltűnt a szemét a XI. kerület utcáiról, valamint megújult a Karolina úti Ortopéd Klinika Gyermekosztálya is. Az önkéntes angyalok már készülnek a szeptemberi 7-i rendezvényre.

 


 

„Mivel 2011 az Önkéntesség éve, az Egyetemi Hallgatói Képviselet is gondolkodott egy kisebb, az önkéntességgel kapcsolatban álló projekten. Miközben a Műegyetem csatlakozott a TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért hulladékgyűjtő akcióhoz, úgy döntöttünk, hogy csinálunk egy saját rendezvényt is. Olyat, ami kifejezetten a XI. kerületben élőkről szól. Be akartuk bizonyítani, hogy van jó oldala is annak, hogy 20-30 ezer egyetemista éli itt a mindennapjait” – mondta el tavaly szeptemberben Králik Attila, a 2011-es és a 2012-es BME Önkéntes Nap főszervezője.

Az Egyetem és a XI. kerület valóban elválaszthatatlanok egymástól. Hiszen nemcsak maga az intézmény, de a kollégiumok, a hallgatók által kedvelt kocsmák, szórakozóhelyek és parkok is mind-mind itt találhatók. Így a túl jól sikerült kolibulik, valamint a hangosabb rendezvények rendszeresen megzavarhatják a kerületi lakosok nyugalmát. Az Egyetemi Hallgatói Képviselet tudta, hogy eljött az ideje annak, hogy végre a műegyetemisták is adjanak valamit a kerületnek. Hogy fejfájás helyett végre örömet okozzanak. A rendezvényt követő sajtótájékoztatón Dr. Hoffmann Tamás polgármester biztosította az Egyetem képviselőit arról, hogy június 10-e valóban nem csak a környezetet tette szebbé, de a BME és a kerület kapcsolatán is rengeteget javított.

A BME egyik kari lapja így jellemezte a festési munkálatokat: „Az első Önkéntes Nap egyik állomása az Ortopéd Klinika Gyermekosztálya volt, ahol több mint százötven egyetemista munkálkodott a falak barátságosabbá tételén. A hosszú kórházi folyosó, a fürdőszobák és a kórtermek az itt gyógyuló gyermekek nagy örömére csodás mesevilággá alakultak. A szobák mind más témát kaptak, egyikben például a dzsungel jellegzetes állatait és növényeit festették meg a hallgatók. Másutt nagyszirmú virágokat és rájuk szálló méheket alkottak a diákok, de született egy úgynevezett Csigaszoba is, tele díszes csigafigurával.”

2011-ben kényszerhelyzet volt a rendezvényt a júniusi vizsgaidőszak közepére tenni, emiatt azonban sokan nem jöttek el. A 2012-es ÖN a nyugodtabb és kevésbé stresszes, szeptember 7-i napra kerül, amikor még nincsenek zárthelyi dolgozatok, számonkérések. A szervezőcsapat idén is hasonló festési, parkosítási, szemétszedési és takarítási munkálatokat tervez az angyaloknak, akiknek a feladatokhoz közös angyalpólót, szendvicseket és üdítőt biztosítanak. Lehet majd fákat és virágokat ültetni, parkot rendezni, tisztító és egyéb festéseket végezni, vagy éppen graffitiket eltávolítani. Minden segítő kézbe jut majd ecset, vagy éppen lapát. Egész biztosan mindenki meg fogja találni azt a helyet, ahol társaival együtt segíteni tud. A tervek szerint a munkát egy, az egyetemi kampusz közelében megrendezett nagyszabású koncert és egy közös buli zárja majd.

Azok az angyalok, akik részt vesznek az idei Önkéntes Napon, Egyetemi Napok bérletekkel, műegyetemi ajándékokkal, kartól függően közösségi és kollégiumi pontokkal, valamint egytől-egyig fantasztikus élményekkel gazdagodhatnak. Csatlakozz hozzájuk szeptember 7-én és légy angyal te is!

bme onkentes nap plakat_blog.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kozhir.blog.hu/api/trackback/id/tr54749144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása