halix.jpgA HA-LIX lajstromjelű - a világon az egyetlen repülőképes - LI-2 típusú repülője jelenleg az egyetlen zászlóshajó a MALÉV flottából, ami még mindig repül, ráadásul a MALÉV színeiben.

A Goldtimer Alapítvány, aki a gépet felújította, és üzemképessé varázsolta, az idei 20. születésnapja alkalmából 2012. április 22-én nyílt napot tart a Budaörsi Repülőtéren. A délelőtt 9 órától kezdődő programok stílusosan az old timer repülés, és közlekedés jegyében fognak telni, egy veterán autó flotta felvonulással, és a legendás LI-2 és a még régebbi PO-2 repülőkön tartott sétarepülésekkel tarkítva.

A sétarepüléseken bárki újra felidézheti a nemrég elveszített élményt, egy igazi, még megmaradt MALÉV gépen történő utazással, a Dunakanyar, és a Budapest menti tájak madártávlatból való megcsodálásával. A programokra reggel 8 órakor a Népligettől stílusosan egy 31-es Ikarusz busz fogja szállítani a retro szerelmeseit. (A buszra a zsaludek@yahoo.com email címen lehet helyet foglalni.)

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt 9 és 16 óra között a Budaörsi Repülőtéren. A belépés díjtalan.

Goldtimer Alapítvány, és a Rákos Mente Oldtimer Egyesület
a szervezők

halix33.jpg

Címkék: ajánló repülő

A bejegyzés trackback címe:

https://kozhir.blog.hu/api/trackback/id/tr64440738

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megalakult a Malév és a BA privatizációját vizsgáló bizottság 2012.04.17. 16:03:01

Megtartotta első ülését a Malév és a Budapest Airport privatizációját vizsgáló parlamenti bizottság kedden Budapesten.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása