Gyermekvasút Napja

 2012.04.12. 23:35

E hét szombatján, 2012. április 14-én rendezik a Gyermekvasút Napját, számos szórakoztató és érdekes programmal. A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton szolgálatot teljesítő gyermekvasutasok idén – kiemelt programként – a Budakeszi Vadasparkba is elkalauzolják a kilátogatókat. Emellett a vendégek gőzvontatású különvonatokon utazhatnak, sőt, akár veterán autóbuszra is átszállhatnak.

A Gyermekvasút Napja hagyományosan a Kárpát-medencei Kisvasutak Napjai rendezvénysorozat rangos, évadnyitó rendezvénye. Reggel a Széchenyi-hegyi állomáson térzene fogadja a kisvasúti napra érkezőket, ahol 10:30-kor zászlófelvonás nyitja a színes programsorozatot 

Ez alkalommal különleges programként a gyermekvasutasok a Budakeszi Vadaspark meglátogatására invitálják a kisvasúti napra érkezőket. A résztvevők különvonattal, valamint sűrűbben közlekedő, megerősített vonatokkal utazhatnak (az újjáépített Mk45,2003 és Mk45,2004 pályaszámú dízelmozdonyok is szolgálatba állnak).

A délelőtti nosztalgia motorvonat 10:55-kor, az ezt követő személyvonat 11:15-kor, a gőzvontatású nosztalgiavonat pedig 11:40-kor indul a Széchenyi-hegyi  állomásról. Kivételesen mindhárom vonat megáll Vadaspark megállóhelyen. Innen 2 kilométeres, vezetett erdei séta indul a Budakeszi Vadasparkhoz. A park megtekintése után 2,5 kilométeres gyaloglást követően Szépjuhászné állomásról – ahol frissítőket kínálnak a vendégeknek – folytatódik az út: a megerősített 13:19-kor induló személyvonattal, a 13:51-kor induló nosztalgia motorvonattal vagy a 14:12-kor illetve 15:01-kor induló személyvonattal lehet továbbutazni Hűvösvölgybe. Hűvösvölgyben, a Gyermekvasutas Otthonépületben ebéddel várják a résztvevőket.


A délután hátralévő részében Hűvösvölgy állomáson megtekinthető a vontatási telep és a fűtőház, a Gyermekvasutas Múzeum, valamint a Gyermekvasutasokért Alapítvány modellező szakkörének kiállítóterme.

A Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között szombaton reggeltől kora délutánig veterán autóbusz közlekedik (menetrend: http://kulonjarat.old-ikarus.hu). Továbbá, az állomás előtti téren egy farmotoros, Ikarus 55-ös busz kiállítva lesz megtekinthető.
További részletek a www.gyermekvasut.hu weboldalon.

Címkék: ajánló program vasút

A bejegyzés trackback címe:

https://kozhir.blog.hu/api/trackback/id/tr224397822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása