Kirúgta a BKK a bajuszos bácsit

 2012.11.24. 00:01

bajusz_bacsi_blog.jpgHónapok óta folyamatosan tűnnek el a BKK járműveiről a "bajuszos emberkék" és "guminénik". Természetesen nem a megváltozott utazóközönségről van szó, hanem a tájékoztató- és figyelmeztetőmatricákon szereplő figurákról, melyek a budapesti közösségi közlekedés szimbólumává váltak az évek alatt.

A "Bajuszos Emberke Rajongói" Facebook-oldal szerzői panaszlevelet írtak a BKK-nak ezzel kapcsolatban, hisz az oldaluk statisztikáiból is könnyen kiderül, nagyon sokan szeretik a hatalmas bajusz mögötti urat. A BKK a panaszlevélre válaszolt, melyet megosztunk veletek:

"Tisztelt Bejelentőnk!
Hivatkozva a Társaságunkhoz 2012. október 21-én érkezett levelére, az alábbi tájékoztatást adjuk:
A „Bajuszos bácsi” eltávolítására azért volt szükség, mert az utasok véleménye megoszlott a grafikát illetően. Bár a figurát sokan szerették, és rajongótábora is volt, sokan személyes sértésnek érezték, hogy a BKK utasait egy kalapos, bajuszos emberként ábrázoljuk. Az utastájékoztatási csoport egy nemzetközi mintáknak megfelelő, egységes, színvonalas, strukturált arculati rendszert kíván megvalósítani, aminek sajnos nem lehet a része egy ilyen, sokak számára ellenszenves grafika. Úgy gondoljuk, hogy ezen a felületen nem a magyarságunkat igazolandó jellegzetes öltözetű vagy kinézetű figurákkal, hanem a nemzetközi sztenderdeknek megfelelő és jól bevált gyakorlat szerint modern rajzokat kell alkalmazni. A BKK Zrt. egyébként támogatja egy szerethető, egyedi figurasor bevezetését, aminek üzenete is van.
Kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását.
Budapest, 2012.11.22."

bajusz_bacsit_kirugtak.jpg

Sajnálattal állunk a BKK döntése előtt, hiszen a budapesti közlekedés egy üde színfoltját vesztettük el, melyet meglátva még a legszürkébb hétköznapon is el tudtunk mosolyodni. Döntésük ellen szól az a tény is, miszerint a standard táblákat kevésbé vesszük észre, mint egy ilyen szokatlant, ugyanis előbbiekhez már hozzászoktunk a hétköznapokban.

A "nemzetközi sztenderdhez" mindössze egyetlen képet mellékelnék a párizsi metróról, mely a mai napig így közlekedik :)

parizs_metro_nyuszi.jpg

Címkék: bkv metró villamos bkk

A bejegyzés trackback címe:

https://kozhir.blog.hu/api/trackback/id/tr824922513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása